Провідний турецький банк
в Україні

Меморандум передбачає участь відібраних банком бізнес-проектів в програмі ЕКА «Страхування експортних ризиків», яка істотно спрощує доступ експортоорієнтованого бізнесу до банківського фінансування.

В рамках програми ЕКА бере на себе страхування ризиків за експортними контрактами, які фінансуються банком.

Доступ до програми отримають українські компанії, які виробляють товари для постачання на зарубіжні ринки або мають намір це робити в майбутньому. При цьому фактичне фінансування видається на виконання умов експортного контракту.

Максимальна сума кредиту за програмою не може перевищувати 2,5 млн грн.

Термін кредитування - до 1 року. Розмір страхового відшкодування - 85% від суми позики.

«Програма ЕКА» покликана знизити ризики банку за кредитами, що видані на виконання експортних контрактів. У кінцевому підсумку це дозволить зробити кредити дешевшими і, головне, доступнішими для експортерів. Насамперед мова йде про середній і малий бізнес, представники якого особливо гостро потребують фінансової підтримки», - зазначив Голова Правління Кредитвест банку Ігор Тихонов.

За його словами, програма страхування ризиків ЕКА доповнить існуючі програми пільгового кредитування, доступні для МСБ. В результаті більш широке коло підприємців зможуть отримати доступ до дешевих банківських кредитів.

Підписана угода передбачає використання Експортно-кредитним агентством прискорених процедур щодо розгляду заявок від банку.

Приблизний страховий тариф ЕКА складе 1,2% від суми кредиту для позик строком до 6 місяців, і 1,6% - строком від 6 до 12 місяців, в залежності від коефіцієнта країни покупця за шкалою ОЕСР.

АТ «Кредитвест банк» відповідає всім вимогам, які виставляє ЕКА до учасників програми. Включаючи повне виконання нормативів НБУ, а також динаміку і показники NPL протягом останніх 3-х років. Але головне, що ми маємо величезний досвід роботи з суб'єктами зовнішньоекономічної діяльності та є учасниками всіх ключових програм пільгового кредитування, доступних для українського бізнесу. Це дозволяє нам пропонувати бізнесу унікальні комплексні пропозиції », - додав Ігор Тихонов.

Довідково:

ПрАТ «Експортно-кредитне агентство» - це уповноважене урядом України агентство, головною метою якого є підтримка та стимулювання експорту товарів та послуг українського походження. Основним завданням ЕКА – захист українських експортерів від ризику неплатежів та фінансових втрат, пов’язаних з виконанням зовнішньоекономічних договорів (контрактів), шляхом страхування, перестрахування та гарантування.

Експортно-кредитне агентство вже сьогодні надає захист українським експортерам від ризиків неплатежів та фінансових втрат, пов’язаних з виконанням зовнішньоекономічних договорів (контрактів), шляхом страхування, перестрахування і гарантування та сприяє розвитку експорту товарів (робіт та послуг) українського походження.

АТ “Кредитвест банк”  (ВЕСТ ФАЙНЕНС ЕНД КРЕДИТ БАНК) зареєстровано Національним Банком України у жовтні 2006 року.

100% капіталу банку володіє Акціонерне товариство «Алтинбаш Холдинг Анонім Шіркеті» (Altınbaş Holding INC.). Яке входить до групи компаній Altіnbaş – однієї з найпотужніших фінансово-промислових груп Туреччини, що має активи в туристичному, ювелірному, фінансовому, логістичному, енергетичному бізнесі.

Кредитвест банк має великий досвід у реалізації програм підтримки бізнесу. Зокрема урядової програми « Доступні кредити 5-7-9%», EFSE, програм Чорноморського банку торгівлі та розвитку, Фонду розвитку підприємництва (НУФ) тощо.

Банк відповідає усім найсуворішим вимогам Національного банку України та міжнародних фондів та фінансових інституцій.

30 червня 2020 року уповноваженим Національним рейтинговим агентством  IBI-Рейтинг було підтверджено довгостроковий кредитний рейтинг АТ «КРЕДИТВЕСТ БАНК» за Національною рейтинговою шкалою на рівні «uaAA+» із прогнозом «У розвитку» (рейтинг інвестиційного рівня).


0177.jpg

0178.jpg

0175.jpg

ПАТ «Експортно-кредитне агентство» (ЕКА) і АТ «Кредитвест банк» уклали угоду про співпрацю в рамках проекту стимулювання експорту товарів українського виробництва

ВІДКРИТИ РАХУНОК Депозит до 17%